En hemlös man läser på Stadsmissionens dörr. Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix.

Hemlösa fick mögel i maten

Hemlösa människor i Göteborg har fått äta gammal mat med mögel och myror i sig. De har blivit sjuka av den gamla maten. Klicka på texten om du vill läsa mer!

Många har blivit sjuka av maten, berättar José Jorge Blanchot som själv är hemlös. 

– Märker inte folk detta när de skickar iväg maten att den reda är dålig? Varför chansa och låta en hemlös ta risken att äta det, frågar José Jorge Blanchot.

Det är de hemlösas tidning, Faktum, i Göteborg som har upptäckt att hemlösa har fått dålig mat från ett företag som heter Allwin.

Allwin har fått mat som matbutiker hade tänkt slänga men som ändå går att äta. Sen har de gett maten till hemlösa människor.

Det har visat sig att maten som Allwin har gett till dom hemlösa
ibland har varit så gammal att den har varit dålig. Dessutom kan det vara olagligt att ge bort mat som är så gammal.

Den dåliga maten som Allwin har delat ut till hemlösa har kommit från butiken 7-Eleven.  De har slutat ge mat till Allwin, säger Arne Heim som är en av cheferna på 7-eleven.

– Jag vet inte hur det här har gått till och det är bara att säga att det inte ska gå till på det här sättet. Vad som har hänt i den här kedjan det får man titta på men det är framförallt Allwin som ska titta på det, säger Arne Heim.

Allwin kommer nu att kontrollera hur dom jobbar för att se till att de inte ger mer dålig mat till hemlösa, säger företagets grundare Simon Eisner.

– Vi har pratat med alla våra kunder och ser över alla våra rutiner för att detta inte ska upprepas igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista