Melodifestivalen 2009. Foto: Wikipedia.

Nya regler i Melodifestivalen efter kritik

Idag beslöt ledningen för Melodifestivalen att införa en ny bestämmelse i tävlingsreglerna. Från och med idag är det förbjudet att köpa röster. I morse avslöjades att några personer betalat för röster som en dator ringt in.

Klicka här om du vill veta mer.

Det var för några år sedan som en person kom på att han kunde göra om en dator så att den kunde ringa många samtal på mycket kort tid. Han pratade med några andra personer som gärna ville att en låt skulle få många röster. De bestämde sig för att betala för alla de telefonsamtal med röster som skickades från datorn.

Datorn ringde 2500 samtal som röstade på den låten.

Idag har det varit väldigt mycket kritik mot  Sveriges Television och Melodifestivalens ledning.

- Det är Inte fusk att låta en dator ringa, säger Maria Ilstedt som är projektledare för Melodifestivalen, för våra regler säger att man får ringa eller sms:a hur många gånger man vill.

Däremot har ledningen idag bestämt att det redan nu blir förbjudet att köpa röster, eller hjälp med röstning. Om någon köper röster till en viss låt så blir den låten diskvalificerad och utesluten ut tävlingen..

Efter att årets Melodifestival är klar ska cheferna på SVT se över alla regler för tävlingen så att det ska bli så rättvist som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista