Timbuktu och Linda Pira sommarpratar i radion

1:20 min

En viktig sommartradition för många är att lyssna på radioprogrammet Sommar i P1. Idag fick vi veta vilka personer som blir årets sommarpratare. Bland annat kommer artisterna Timbuktu och Linda Pira att sommarprata i år.

Klicka på texten för att läsa mer 

Programmet "Sommar" har sänts i Sveriges Radio ända sedan slutet av 1950-talet. Det är ett program där olika personer får ha ett alldeles eget radioprogram. I programmet får de berätta sin historia och spela den musik som de tycker om. Ofta är det kända författare, skådespelare, musiker, forskare och idrottsmän som får sommarprata.

I år är det 58 personer som får sommarprata. Några av dem är författarna Åsa Larsson och Mustafa Can,  ishockeyspelaren Börje Salming och artisterna Timbuktu, Linda Pira, Sanna Nielsen och Doktor Alban.

Doktor Alban berättar att han blev glad när han fick frågan om att bli sommarpratare:

- Det kändes bra, nu kan jag få berätta i alla fall min resa från Afrika till Sverige och alla dessa turnéer, tandläkarexamen, och om hur en DJ som aldrig dök upp förändrade mitt liv och allt annat som ingen annan vet som jag kommer att berätta om, säger Dr Alban till Sveriges Radio. Han ska sommarprata den 6:e augusti.

Från och med midsommardagen den 21:a juni kan du höra sommar i P1, varje dag klockan 13.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista