Översvämningarna i Malmö har orsakat skador för runt 250 miljoner bara hos de tre största försäkringsbolagen. Foto: P4 Malmöhus / Sveriges Radio

Regnet i Skåne kostar mycket pengar

1:11 min

För nästan två veckor sedan regnade det kraftigt i bland annat Malmö i Skåne. Gator svämmades över av vatten, flera hus förstördes och flera familjer tvingades lämna sina hem. Nu har tre stora försäkringsbolag fått in flera tusen anmälningar av personer, som vill ha pengar i skadestånd.

Klicka här om du vill läsa mer.

Det var flera byggnader, bilar och hem som skadades när det regnade så mycket i bland annat Malmö den sista augusti. Och de som har en försäkring kanske då kan få pengar i ersättning för sina skador.

De tre försäkringsbolagen Länsförsäkringar, Folksam och If har hittills fått in fler än 4 000 anmälningar om skador på tex  byggnader och bilar. Och fortfarande får bolagen in anmälningardär deras kunder kräver pengar. Hittills handlar det om cirka 250 miljoner kronor som försäkringsbolagen måste betala ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista