1 av 2
Det har varit flera skjutningar i Göteborg i år, bland annat här på Sommarvädersgatan i Biskopsgården i september. Foto: Linn Ohlsson på Sveriges Radio.
2 av 2

Storstäderna har problem med skottlossningar

"Det är läskigt", säger Hector Valeria i Biskopsgården
0:45 min

I de största städerna Stockholm, Göteborg och Malmö så finns det ett stort problem med skottlossningar. Hittills i år har människor där skjutit mot varandra över 200 gånger.

Klicka här för att läsa mer!

Polisen har försökt att stoppa det här. Men problemet med skottlossningar i storstäderna är lika vanligt som tidigare. En som är orolig för våldet är Hector Valeria i Göteborg. Han är fotbollstränare och känner många av de ungdomar som riskerar att hamna i bråk:
– De skjuter på varandra. Det är läskigt! Det här är inte på film, utan det händer i verkligheten, säger Hector Valeria som är fotbollstränare i den fattiga stadsdelen Biskopsgården i Göteborg. Och det är ett av de områden som har haft problem med våld.

Svårt att få stopp
Polisen har på olika sätt försökt att få det lugnare i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Men trots det är skottlossningar ungefär lika vanliga i år som förra året. Det är svårt att få stopp på det här, säger Mats Knutsson som är en av polischeferna i Malmö:
– Att lyckas eller inte lyckas, det är för tidigt att säga. Det här är inget som vi kan lösa på kort tid, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".