1 av 3
Karta över Nigeria i Afrika. Skolan där bomben sprängdes ligger i nordöstra Nigeria, alltså i det övre högra hörnet på kartan. Karta från Wikimedia commons.
2 av 3
Människor inspekterar skadorna efter explosionen som dödade många människor i en skola i Potiskum, Nigeria. Foto: Adamu Adamu/ TT.
3 av 3
Det här är symbolen för Boko Haram. Bild: Wikimedia Commons.

Många har dödats på en skola i Nigeria

Idag sprängdes en bomb på en skola i det afrikanska landet Nigeria. Nästan 50 människor har dödats. Troligen är det en terroristgrupp som har sprängt bomben.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var på morgonen när eleverna precis skulle börja skolan som en bomb plötsligt sprängdes där. Troligen var det en självmordsbombare som hade gått in med en bomb i skolan och sedan sprängt både sig själv och andra där. Minst 47 personer dog och 79 skadades i den kraftiga explosionen. Det här hände på en skola för pojkar som studerade teknik.

Troligtvis är det Boko Haram
Än så länge vet vi inte säkert vilka som sprängde bomben, men många gissar på att det kan vara gruppen Boko Haram. Boko Haram är en religiös terrorgrupp som tidigare har sprängt bomber i det här området. De har stränga åsikter om skolor. Boko Haram tycker att pojkar bara ska gå i skola för att få läsa om den muslimska religionen. Och de vill inte att flickor ska gå i skola alls.

Tidigare har Boko Haram också rövat bort många flickor på skolor i Nigeria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".