Minst 13 kvinnor har dött de senaste dagarna efter misslyckade steriliseringar. Foto: TT
1 av 2
Minst 13 kvinnor har dött de senaste dagarna efter misslyckade steriliseringar. Foto: TT

I Indien har 13 unga kvinnor dött efter operation

Kvinnorna dog efter att en läkare har försökt att operera dem, för att de inte ska kunna få fler barn. Flera andra kvinnor ligger kvar på sjukhus, efter den dåliga operationen.

Klicka här för att läsa mer!

Indisk polis har tagit fast läkaren som gjorde operationerna. Han  säger att han tvingades operera kvinnorna av lokala politiker och läkaren skyller också på att de mediciner som användes var fel sort. Han säger att det var därför kvinnorna dog.

Myndigheterna är oroliga
Myndigheterna är oroliga för att det blir allt fler människor i Indien, så de vill att kvinnorna ska föda färre barn. Därför lockades familjer till ett sjukhus i norra Indien. Där skulle de få uppemot 200 kronor om kvinnan sa ja till operation och det är ungefär vad en fattig indier tjänar i lön i veckan.

Många är upprörda
Att 13 kvinnor i Indien nu har dött upprör många människor där. Och flera kräver att de lokala politikerna ska sluta sina jobb. Myndigheterna vet inte exakt vad som har hänt men säger att de ska undersöka saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".