Några barn leker utanför ett tält.
Det här är ett läger för flyktingar som heter Suruc. Det ligger på gränsen mellan länderna Syrien och Turkiet. Foto: TT/AP.

IS-krigare stjäl från flyktingar

Soldater från terroristgruppen IS har stulit mediciner och annat från flyktingar i landet Syrien i Mellanöstern. Det skriver journalister på den amerikanska tidningen Wall Street Journal.

Klicka om du vill läsa mer!

Flera miljoner människor har flytt för att komma bort från kriget i Syrien. En del har flytt till andra delar av sitt eget land och andra har flytt till grannländerna.

Utländska organisationer försöker att hjälpa flyktingarna med mat, kläder och mediciner bland annat. De skickar också motorer som det går att göra el med.

Soldater tar barnens mediciner
IS har stulit mycket av det här, berättar hjälparbetare för tidningen Wall Street Journal. En del av medicinerna och maten delar sedan IS själva ut till flyktingar. På det sättet vill de bli mer populära bland folket.

Men mycket av det som IS stjäl ger de också till sina egna soldater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".