Det blir rättegång om mord i Askersund

På onsdagen bestämde en lagexpert att det ska bli en rättegång mot en 25-årig kvinna. Hon är misstänkt för att ha mördat en annan kvinna och sedan skurit sönder hennes kropp i mindre delar.

Klicka om du vill läsa mer!

Det är väldigt ovanligt att just en kvinna mördar någon och sedan skär sönder kroppen. Det brukar vara mest män som blir misstänkta för sådana här styckmord.

Olycklig kärlek
25-åringen och den andra kvinnan var förälskade i samma man. D
et kan vara en förklaring till brottet.

25-åringen själv säger att hon bara råkade döda den andra kvinnan av misstag. Men den lagexpert som har undersökt det här säger att var ett mord och att kvinnan planerade mordet i förväg. Bevis för det är bland annat att 25-åringen har letat information på Internet om mord och om hur man kan stycka en död kropp.

Nu ska en domstol försöka avgöra vad som är sant.

Det kan bli fängelse
Läkare har undersökt hur den 25-åriga kvinnan mår psykiskt. De kom fram till att hon inte hade någon allvarlig psykisk störning då hon dödade den andra kvinnan. Det betyder att hon är tillräckligt frisk för att dömas till fängelse. 

Kvinnan har troligen vissa psykiska problem, men de är inte tillräckligt allvarliga för att hon ska slippa fängelse, menar läkarna. Om hon hade varit mer allvarligt psykiskt sjuk kunde hon dömas till att bli inlåst på sjukhus istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".