Henrik Dorsin blir årets julvärd i SVT. Foto: Janne Danielsson/SVT.
Henrik Dorsin blir årets julvärd i SVT. Foto: Janne Danielsson/SVT.

Årets julvärd blir Henrik Dorsin

Årets julvärd är komikern Henrik Dorsin
2:24 min

Idag har Sveriges Television berättat vem som blir årets julvärd. Det blir skådespelaren Henrik Dorsin som kommer att sitta i teverutan på julafton och presentera de olika programmen.

Klicka här för att läsa mer!

Henrik Dorsin har bland annat varit med i det roliga teve-programmet Solsidan där han spelade den snåle grannen Ove Sundberg.

Klockan 15 på julafton kommer Henrik Dorsin att tända det levande ljuset i tevestudion, precis innan Kalle Anka börjar.

Lugnt, stillsamt och lite tråkigt
Han säger själv att han inte kommer vara rolig, utan att det kommer bli lugnt och stillsamt och kanske till och med lite tråkigt.

Han tänker också att julvärdens viktigaste uppgift är att vara ett sällskap till de som sitter ensamma framför teven.

Många har varit julvärdar
En annan som har varit julvärd i många år är Arne Weise. Han var julvärd i 27 år. Efter att han slutade så har det jobbet gått till olika, kända personer varje år. Bland annat så har Petra Mede, Ingvar Oldsberg och Ernst Kirchsteiger varit julvärdar.

I år blir det alltså skådespelaren Henrik Dorsin som blir julvärd i Sveriges Television. Han är komiker och skådespelare, men han sjunger också. Den som lyssnar på bandet här på sidan kan höra hur det låter då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".