Julian Assange. Foto: John Stillwell/TT
Julian Assange. Foto: John Stillwell/TT

Polisen ska fortsätta jaga Julian Assange

Polisen ska fortsätta att försöka ta fast Julian Assange. Det bestämde domstolen hovrätten idag. Julian Assange är kanske mest känd för att han skapade Internetsidan Wikileaks, men han är också misstänkt för att ha begått sexbrott mot två kvinnor i Sverige för flera år sedan.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var under ett besök i Sverige för fyra år sedan som Assange träffade två kvinnor. Efteråt gick de båda kvinnorna till polisen och sade att Julian Assange hade begått sexbrott mot dem.

Men Assange lämnade Sverige och det har gått dåligt för polisen att undersöka de misstänkta brotten. Julian Assange har nu hållit sig gömd i Storbritanniens huvudstad London i flera år. Därför har polisen inte fått tag på honom.

Men polisen ska alltså fortsätta med att försöka ta fast honom, säger domstolen hovrätten idag. Samtidigt säger också domstolen att lagexperter borde göra mer för att undersöka de misstänkta brotten, eftersom det nu har gått flera år sedan kvinnorna anmälde brotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".