Personer står och väntar på en perrong.
Resenärer på Älvsjö perrong. Foto:Mats Rundbladh/ Sveriges Radio

Tågen blev försenade efter ett fel i Stockholm

Många har fått vänta länge på försenade tåg idag
1:14 min

Det är stora problem med tågen idag. Tågen har blivit mycket försenade efter ett fel med signalerna. Nu är felet lagat, men tågen är fortfarande sena.

Klicka här för att läsa mer!

Det var före klockan 7 i morse som det blev ett fel med signalerna mellan Stockholm och tågstationen Södertälje Syd. Pendeltågen kunde inte åka där, och inga andra tåg heller. De som skulle ha åkt pendeltåg fick i stället åka buss en bit. Och de andra tågen som skulle åka till andra städer fick ta andra vägar.

Många tåg stoppades av signalfelet
Det är många tåg som brukar åka på just den vägen där det blev stopp, så många tåg har blivit mycket försenade. Det gäller tåg som går från Stockholm till Göteborg, Malmö, Hallsberg, Nässjö och Norrköping. Även tåg som ska fortsätta norrut kan påverkas av förseningarna.

Tåg tar en annan väg
En del tåg som ska åka till Värmland åker en annan väg. I stället för att åka förbi Hallsberg så åker de förbi Västerås.

Signalfelet kunde lagas efter flera timmar, men många tåg kommer fortsätta att vara försenade fast felet nu är lagat.

Resenärer fick vänta länge
Många som skulle åka tåg fick vänta länge. En del blev arga medan andra inte brydde sig så mycket om det. Såhär sa två personer i Stockholm:

– Det är inte precis så man vill börja sin fredag, säger en kvinna.

– Det finns värre saker. Vi stod precis och pratade om det, att man får bara acceptera det. Vissa saker kan man inte kontrollera, säger en man.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".