Bilden visar soldater med vapen som tränar.
1 av 2
Krigare från al-Shabab som tränar. Foto: Farah Abdi Warsameh, AP/TT
Kenya massaker
2 av 2
Det här är kropparna efter de arbetare som mördades vid stenbrottet i Kenya. Foto: AP

36 människor har mördats i Kenya

36 arbetare vid ett stenbrott i det afrikanska landet Kenya har mördats. De blev skjutna när de låg och sov i sina tält. Nu misstänks terrorgruppen al-Shabaab för morden.

Klicka på texten för att läsa mer

Arbetarna jobbade med att hugga sten. De låg och sov i sina tält nära stenbrottet i Kenya. Då kom män med vapen dit och sköt dem. De flesta av männen blev skjutna i huvudet. Några av arbetarna drogs också fram och blev halshuggna av männen.

Troligen al-Shabaab
Det här hände i den norra delen av Kenya, nära grannlandet Somalia. I Somalia krigar  terrorgruppen al-Shabaab mot landets armé. Efter morden vid stenbrottet sa al-Shabaab att det var deras krigare som hade dödat arbetarna där.

Attacken kan vara en hämnd för att Kenyas regering stödjer al-Shabaabs fiender. Kenya har skickast soldater till Somalia för att kriga mot al-Shabaab.

Al-Shabaab är en våldsam grupp som vill att samhället ska styras med stränga religiösa lagar. De har begått flera mord i Kenya nyligen. Nyligen stoppade de till exempel en buss i Kenya och sköt 28 människor i bussen.

Just nu går det dåligt för al-Shabaab att kriga i Somalia. Kanske är det för att ändå visa sig skrämmande och hotfulla som de nu är i Kenya och begår våldsbrott.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".