Lagboken är blå och texten står med gyllenebokstäver. Ovanpå ligger en klubba av trä.
I den här boken står Sveriges lagar. På boken ligger en klubba av trä. Den kan domaren knacka i bordet när domstolen tar sitt beslut. Foto: TT.

Förskolepraktikanten i Borås döms för sexbrott mot 3 barn

Mannen skulle vara praktikant och prova på att jobba på en förskola i Borås. Då gjorde han sexuella saker mot 3 av barnen. Därför dömdes han idag till 2 års fängelse.

Klicka om du vill läsa mer!

Det var förra hösten som mannen började göra sexuella saker med några av barnen på förskolan. Han har sagt åt barnen att ta på hans penis. Mannen har också fotograferat en liten flicka naken.

Polisen tog fast mannen i somras. Läkare har undersökt mannen och de säger att han inte har några allvarliga psykiska problem, utan han är tillräckligt frisk för att sitta i fängelse. Idag dömdes han av domstolen Borås tingsrätt och straffet blir alltså 2 års fängelse.

Mannen är också misstänkt för att ha gjort sexuella saker mot ett fjärde barn. Men den undersökningen är polisen inte klar med ännu.

Liknande brott
Även på en förskola i Högsby i Småland hände något liknande. Även där var det en ung manlig praktikant som gjorde sexuella saker mot barnen.

Fast i Högsby handlade det om många fler barn som råkade illa ut. Där gjorde praktikanten sexuella saker mot 14 barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".