Bilden visar en man med överstruket ansikte och en leende kvinna.
1 av 2
Svenska Anni från Mariestad tillsammans med sin man. Hans ansikte är dolt. Mannen har nu friats för mordet på Anni. Foto: TT
Den här bilden på Anni kommer från hennes familj.
2 av 2
Den här bilden på Anni kommer från hennes familj.

En brittisk man slipper straff för mord på sin svenska fru

En man från Storbritannien slipper straff för mord på sin svenska fru. Den svenska kvinnan hade rest med sin man till Sydafrika när hon mördades där för 4 år sedan. Trots att det fanns en del bevis mot mannen så räckte det inte för att döma honom för mordet, sa domstolen i Sydafrika.

Klicka på texten för att läsa mer

Den svenska kvinnan Anni kom från Mariestad i Västra Götalands län. År 2010 gifte hon sig med en man från Storbritannien. Tillsammans rest de till Sydafrika på bröllopsresa.

Men i Sydafrika råkade hon väldigt illa ut. Hon blev mördad i en taxibil. Först såg det ut som om Anni hade dödats under ett rån. Men polisen började misstänka hennes man.

Polisen hittade bilder från en övervakningskamera där mannen betalade pengar till en taxichaufför efter mordet. Taxichauffören berättade också för polisen att mannen hade betalat honom för att ordna mordet. Men en domstol i Sydafrika friade ändå svenska Annis man idag. För domstolen menar att det fanns för lite bevis för att det verkligen var han som beställde mordet på sin svenska fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".