Terminal 5 på Arlanda. Foto: Fredrik Persson /TT.
1 av 2
Terminal 5 på Arlanda. Foto: Fredrik Persson /TT.
Arlanda. Foto: flickr.com
2 av 2
Arlanda. Foto: flickr.com

Arlanda flygplats är igång igen efter bombhotet

Under en stor del av dagen har det varit förbjudet att vara på en del av Arlanda flygplats utanför Stockholm. Polisen stängde en del av flygplatsen efter att någon hade hotat med att det kunde finnas en bomb där. Polisens experter hittade ingen bomb och på eftermiddagen kunde flygplatsen öppna igen.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var två pirer på terminal fem på Arlanda flygplats som hölls stängda på grund av bombhotet. Terminal 5 är till för flygplan som ska flyga till eller har kommit från andra länder. Pirerna är de platser där passagerarna går till och från planen.

Kunde finnas i en väska
Polisen misstänkte att det kunde finnas något farligt i en väska eller något annat bagage som skulle ha åkt med ett plan från terminal 5. Därför fick inga människor vara där när polisen undersökte platsen. Många som skulle resa därifrån blev därför försenade.

En man har tagits av polisen
Polisen tog också en man på Arlanda som är misstänkt för bombhotet där idag. Men polisen hittade alltså ingen bomb och nu har flygplatsen öppnat som vanligt igen. Fast det är fortfarande stora förseningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".