En kvinna som surfar på Internet.
1 av 2
En kvinna som surfar på Internet. Foto: Damian Dovarganes/TT
Telia attackerat
2 av 2
Telias Internet har fungerat dåligt efter flera attacker. Foto: TT

Många som har Telia har fått problem med Internet

Många som har sitt Internet via företaget Telia har fått svårt att surfa på Internet de senaste dagarna. Det beror på att några med flit har attackerat ett av de företag som är kund hos Telia.

Klicka på texten för att läsa mer

Det har redan varit problem för Telia tidigare i veckan och nu inatt har det varit ännu en sådan här så kallad överbelastningsattack.

Det innebär att några med flit bestämmer sig för att använda många datorer för att gå in på samma Internetsida samtidigt. Då slutar den att fungera. Det här har nu drabbat Telias kunder, så att varken Internet eller Telias TV via Internet har fungerat ordentligt. En del har fått väldigt segt Internet och andra helt har blivit utan Internet.

En hackergrupp i Ryssland sa häromdagen att det var de som med flit gjort en sådan här överbelastningsattack för att förstöra Internettrafiken för ett stort spelföretag som är kund hos Telia. Det var därför som det blev problem också för andra Teliakunder att surfa på Internet. Telia jobbar nu på en plan för att skydda sig mot sådana här attacker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".