Han har glasögon och kortklippt hår. På bilden ser han dyster ut.
Det här är Kent Persson. Foto: TT.

Kent Persson slutar sitt jobb för Moderaterna

Många av Moderaternas mest kända politiker har slutat. Nu slutar också deras parti-sekreterare Kent Persson från Örebro.

Klicka om du vill läsa mer!

Den som är partisekreterare har mest ansvar för arbetet inom det egna partiet. Till exempel ska partisekreteraren se till att partiets organisation fungerar på ett bra sätt.

Kent Persson började sitt jobb år 2012. Han slutar som partisekreterare den 10 januari nästa år. Men han tänker fortsätta hjälpa till med partiets arbete inför det extra valet den 22 mars.

Färre röstar på Moderaterna
Det har varit två val i år. Först valet till EU-ländernas gemensamma riksdag, Europaparlamentet, och sedan till den svenska riksdagen.

Båda valen gick dåligt för Moderaterna. De fick 23 procent av rösterna i riksdagsvalet och 13 procent i valet till Europaparlamentet. Det är mycket färre röster än vad partiet har haft i tidigare val.

Flera kända politiker slutar
Efter det svenska riksdagsvalet berättade partiledaren Fredrik Reinfeldt att han tänker sluta som partiledare. Partiets medlemmar ska välja en ny ledare på ett stort m,öte den 10 januari. Troligen blir det Anna Kinberg Batra som får det jobbet.

Även moderaten Anders Borg har lämnat politiken efter riksdagsvalet i höstas. Han hade ansvaret för den ekonomiska politiken och var förut finansminister i regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".