En man i Gällstad skjöts till döds av polisen. Foto Henrik Snygg vid P4 Jönköping
En man i Gällstad sköts till döds av polisen. Foto Henrik Snygg vid P4 Jönköping

Polisen sköt ihjäl en man i Gällstad

"De ser hur mannen attackerar kvinnan med en kniv", säger polisen
1:24 min

Det var igår kväll som polisen sköt en man i magen så att han senare dog. Mannen som var i 35-års åldern bråkade med en kvinna i en lägenhet och knivskar henne både i huvudet och i ryggen, när polisen grep in. Det hände i en liten ort i Gällstad utanför Ulricehamn i Västra Götalands län.

Klicka här för att läsa mer!

Mannen högg kvinnan med kniv flera gånger under ett bråk i hemmet. Kvinnan är mamma till flera barn men det är oklart hur mycket barnen såg av bråket. Kvinnan och mannen sägs ha varit ett par var de inte längre ihop. För ett år sedan anmälde kvinnan mannen för våldsbrott.

Polisen försökte stoppa mannen
När polisen kom till lägenheten på tisdagskvällen försökte de först stoppa mannen med hjälp av en batong, som är en slags käpp och pepparspray som svider. Men det hjälpte inte och då sköt polisen mannen i magen.

Både kvinnan och mannen fördes till sjukhus där mannen senare dog. Kvinnan har opererats under natten och hon är allvarligt skadad.

Polisen skjuter ihjäl alltfler
De senaste åren har polisen skjutit ihjäl fler personer när de ska ta fast en brottsling. Under år 2013 dödades 4 personer i Sverige av polisen mot i snitt
en om året tidigare. Vad det beror på är okänt.

När det gäller kvinnan i Ulricehamn räddade polisen troligen livet på henne, genom att skjuta mannen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".