Fransk anti terror-polis sägs gå dörr till dörr i orterna nordöst om Paris. Foto: TT
1 av 4
Fransk anti terror-polis sägs gå dörr till dörr i orterna nordöst om Paris. Foto: TT
Specialpolis med skyddsutrustning och automatkarbiner har gått sökt igenom flera mindre orter nordöst om Paris. Foto: TT
2 av 4
Specialpolis med skyddsutrustning och automatkarbiner har gått sökt igenom flera mindre orter nordöst om Paris. Foto: TT
Franska antiterrorpoliser i Longpont, nordöst om Paris.
3 av 4
Franska antiterrorpoliser i Longpont, nordöst om Paris. Foto: TT
Den ene har rakat huvud. Den andre är kortklippt och har lite skägg.
4 av 4
Till vänster ser du brodern Cherif Kouachi och till höger Said Kouachi. Foto: Franska polisen, AFP och TT.
Efter attacken mot tidningen Charlie Hebdo

Fransk polis söker efter de misstänkta utanför Paris

Igår gick män med vapen in på tidningen Charlie Hebdo i Frankrikes huvudstad Paris. Männen sköt ihjäl sammanlagt 12 personer. Polisen misstänker att två bröder var med och sköt. Nu tror polisen att de kan ha hittat bröderna.

Klicka på texten om du vill läsa mer

Polisen i Frankrike tror att de vet vilka det var som sköt på tidningen Charlie Hebdo. De misstänkta är två bröder, Cherif och Said Kouachi, som är 32 och 34 år gamla.

Bröderna är kända av polisen
Den ena av bröderna, Cherif Kouachi, hjälpte förut personer som ville åka till landet Irak och kriga mot den irakiska regeringen. De som åkte till Irak menade att de skulle kriga för sin tolkning av den muslimska religionen. Men det var förbjudet enligt fransk lag. Därför dömdes Cherif Kouachi till fängelse år 2008.

Kan ha hittats
Enligt franska tidningar kan poliser nu ha hittat de två bröderna i en by några mil utanför Paris. De genomsöker nu hus i området. Specialpoliser som är utbildade i att fånga terrorister ska nu försöka ta fast de misstänkta.

Under natten tog polisen fast också 7 personer som de tror kan ha med attacken att göra. En av dem är en 18-årig kille som själv gick till polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".