Photo: SR
1 av 2
Svenska tidningar som visar bilder från tidningen Charlie Hebdo. Foto: SR
Den ene har rakat huvud. Den andre är kortklippt och har lite skägg.
2 av 2
De misstänkta för morden på tidningen Charlie Hebdo. Till vänster ser du brodern Cherif Kouachi och till höger Said Kouachi. Foto: Franska polisen, AFP och TT.
Efter attacken mot tidningen Charlie Hebdo

Många tidningar visar Charlie Hebdos bilder

Hör tidningen Expressens chef Thomas Mattsson om varför de visar bilderna
0:11 min

Igår mördades 12 personer vid den franska tidningen Charlie Hebdo i Paris. Idag har flera tidningar i världen visat teckningar som ritats av de mördade tecknarna på Charlie Hebdo.

Klicka om du vill läsa mer!

I tidningar runt om i världen går det idag att se några av de skämt-teckningar som journalisterna på Charlie Hebdo har visat i sin tidning. Det är bland annat bilder som tidigare har gjort en del muslimer arga, för att de skämtar om religionen islam. Även i Sverige är det tidningar som visar bilderna idag för att visa att journalister ska ha rätt att skriva och rita vad de vill utan att dödas.

Tidningen Expressen är en av de tidningar som visar flera av de här tecknade bilderna idag. En av cheferna där är Thomas Mattsson, och han tycker att det är tidningens ansvar att visa bilderna:
- Vi står upp för yttrandefriheten och ett sätt att göra det på är att sprida de här teckningarna, säger Thomas Mattsson på Expressen.

Polisen i Frakrike tror att de två bröderna Cherif och Said Kouachi var med och sköt på tidningen Charlie Hebdo. De två bröderna är fortfarande fria. Men polisen letar efter dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".