Bilden visar en kvinna och en man
Fransk polis har nu gått ut i TV med bilder på två personer som misstänks för inblandning i ett nytt terrordåd i en butik i Paris. Foto: Polismyndigheten i Paris

En man hotar att döda personer i en judisk butik i Paris

En man med vapen gick idag in i en butik. Han tog människorna där som fångar och sägs ha skadat eller dödat två personer. Mannen i butiken säger att han kräver att polisen ska sluta att jaga bröderna Kouachi, som misstänks för attacken mot tidningen Charlie Hebdo i onsdags.  Om mannen i butiken inte får som han vill tänker hasn döda för människorna i butiken hänger säger han.

Klicka på texten för att läsa mer!

Bland de som hålls fångar i butiken finns bland annat en kvinna och ett barn. Butiken ligger vid Porte de Vincennes i Paris. Troligen är det en matbutik som säljer så kallad kosher-mat för personer som tillhör den judiska religionen.

Polisen tror att den som håller människorna i butiken fångna kan vara samma person som sköt ihjäl en polis utanför Paris igår. Då var det en man med vapen och skottsäker väst på sig som sköt två personer i en förort till Paris. En av de skjutna var en poliskvinna som dog. Den andra personen var en gatuarbetare som skadades.

Igår sa polisen att de inte trodde att den skottlossningen hade något att göra med terrorattacken på tidningen Charlie Hebdo i Paris i förrgår, men nu säger polisen att de två händelserna troligen hör ihop.

Den person som just nu håller människor som fångar i en butik i Paris sägs ha varit med i samma grupp som en av de som sköt inne på Charlie Hebdos redaktion.

Polisen i Paris har nu gått ut med foton och namn på en kvinna och en man i 30-årsåldern. Mannen är misstänkt för att ha skjutit en polis och för att hålla flera personer som fångar i butiken i Paris. Kvinnan sägs vara hans medhjälpare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".