Elsa Ray har en slöja över håret.Foto: CCIF
Elsa Ray på organisationen CCIF i Frankrike. Foto: CCIF

Franska muslimer drabbas av våld efter terrorattentaten

Här hör du om attackerna mot franska moskéer
1:03 min

Nu har det gått en vecka sedan terrorister attackerade tidningen Charlie Hebdo i Frankrike. Och terroristerna, som mördade många människor, sa att de kämpade för den muslimska religionen. Sedan dess har flera moskéer i Frankrike drabbats av olika brott, för att en del människor är arga på muslimer.

Klicka här för att läsa mer!

I Paris finns det en organisation som heter CCIF och som jobbar för att rädslan och hatet mot vanlig muslimer ska bli mindre. En av de som jobbar där är Elsa Ray och hon är mycket bekymrad över det som händer i Frankrike.

– Jag tycker som alla i Frankrike att terrorattentaten var hemska och mycket våldsamma och vi är alla omskakade, säger hon.

Flera moskéer har attackerats
Efter attackerna i Paris så har det varit omkring 20 attacker mot moskéer. Bland annat har det skjutits mot en moské och på andra platser har de försökt förstöra moskéerna på olika sätt. Och helt oskyldiga muslimer har utsatts för våld.

Redan innan terrorattackerna i Paris så var det mycket våld och hat och nu är många människor ännu räddare.

Elsa Ray säger att hon hoppas på att olika religiösa grupper ska prata mer med varandra och samarbeta mer mot våld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".