Det finns många hus och en hel del träd bland husen.
1 av 3
Så här såg Baga ut den 2 januari. Färgerna är lite konstiga. Det röda är träd och det grå är hus. Foto: Amnesty International.
De flesta husen är borta. Många träd har också brunnit ner.
2 av 3
Så här såg Baga ut den 7 januari. Färgerna är lite konstiga. Det röda är träd och det grå är hus. Foto: Amnesty International.

Hela staden Baga är förstörd av terrorister

Vår reporter Mattias Klefbeck berättar om bilderna på den förstörda staden Baga
1:47 min

Baga ligger i den norra delen av landet Nigeria i Afrika. Soldater från terroristgruppen Boko Haram attackerade staden av den här månaden. De har bränt ner hela staden. Det visar nya bilder som är tagna från rymden.

Klicka om du vill veta vad som syns på bilderna!

Det som ser rött ut på bilderna är träd och det gråa är hus. Den första bilden togs den 2 januari innan Boko Haram attackerade Baga. Den andra bilden togs den 7 januari och då hade terroristerna bränt ner nästan alla husen i staden.

Fotografierna är tagna från en satellit uppe i rymden. Bilderna kommer från organisationen Amnesty International som kämpar för mänskliga rättigheter.

Massor av människor har dödats
Det är osäkert hur många som har dödats i Nigeria. En del säger att det är minst 100 och andra säger att det kan vara uppåt 2000 döda.

Hur många som har förlorat sina hem är också osäkert. Om man räknar både de hus som har förstörts i Baga och i byar i närheten kanske det kan vara omkring 35 000 hemlösa personer. Det skriver journalister på nyhetsbyrån AFP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".