Sangé Kanneh tog hand om två sjuka barn. ”Jag tyckte synd om dem” säger hon. Hon fick råd om hur hon skulle klä sig för att skydda sig själv.
1 av 2
Den här kvinnan, Sangé Kanneh, tog hand om två ebolasjuka barn. Snart kanske människor i hennes land Liberia slipper sjukdomen. Foto: Margareta Svennson/Sveriges Radio
Augustus har precis gått av sitt pass som assistent på Elwa-kliniken och tagit av sig skyddskläderna. Foto: Margareta Svensson/SR.
2 av 2
Den här mannen heter Augustus. Han vårdar ebolapatienter på Elwa-kliniken i Liberia. Foto: Margareta Svensson/SR.

Färre blir sjuka av ebola

Förra våren blev flera människor allvarligt sjuka av det livsfarliga viruset ebola i västra Afrika. Sedan dess har sjukdomen spridits till väldigt många människor i flera länder där. Men nu kanske spridningen snart kan vara över.

Klicka på texten för att läsa mer

Det senaste året har ebola spridits snabbt i flera länder i västra Afrika. Fler än 8 000 människor har dött efter att ha smittats. Men nu kanske spridningen av ebola snart kan vara över. Det säger idag en expert hos Förenta Nationerna, FN.

Nya siffror visar att det är allt färre människor som blir smittade nu. De länder som har drabbats värst av ebola är: Liberia, Guinea och Sierra Leone. Där är antalet fall av nya smittade de lägsta på tre månader nu, säger FN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".