Hon har blont hår och en svart kavaj med rött mönster.
Det här är rapparen Silvana Imam. Foto: Arvida Byström.

Silvana Imam kan vinna P3 Guld

"Min musik är annorlunda", säger Silvana Imam.
1:18 min

Silvana Imam har delvis arabisk bakgrund och rappar om homosexuell kärlek. Hon är en av de svenska musiker som har chans att vinna priser på P3 Guld-galan på lördag.

Klicka om du vill läsa mer!

– Den musik jag gör har aldrig någonsin tidigare gjorts i Sverige, säger Silvana Imam.

Hon gör rap-musik och hon försöker göra så att musiken ska kännas ny, modern och annorlunda. Även hennes texter är ovanliga. Bland annat handlar de om hur det är att vara homosexuell och tycka om tjejer.

Silvana har en arabisk pappa
En del kanske blir extra förvånade över texterna om homosexuell kärlek eftersom båda Silvana Imams föräldrar kommer från länder där många tycker illa om homosexualitet. Hennes pappa kommer från Syrien i Mellanöstern och hennes mamma kommer från Litauen i Baltikum.

En av hennes låtar heter "Jag svär på min mamma" och då sjunger hon så här:
– Bitch! Please! Jag är stjärna, ingen kändis. Alltså ärligt, jag är inte straight, jag är lesbisk. Walla! Min mamma har tagit över, inte Allah. Snubbar som försöker, jag har gått om er alla.

Du kan följa prisutdelningen på P3 Guld i vår grannkanal P3 klockan 20:00 och dessutom visas galan på teve samma tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".