Han har en lång lugg. Han är klädd i vit skjorta och kavaj.
Richard Jomshof sitter i riksdagen för partiet Sverigedemokraterna. Foto: Jessica Gow på TT.

Richard Jomshof får ett viktigt jobb för Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är ett parti som tycker att Sverige tar emot för många invandrare. Richard Jomshof ska nu bli deras partisekreterare. Det här kanske beror på ett bråk inom partiet.

Klicka om du vill läsa mer!

En partisekreterares jobb märks ofta inte så mycket för dem som står utanför partiet. Ändå kan en partisekreterare få mycket makt. Partisekreteraren leder arbetet inom partiet och ser till att partiets organisation fungerar på ett bra sätt.

Den som hittills har varit Sverigedemokraternas partisekreterare är Björn Söder. Han ska bara behålla det jobbet fram till mars eller april, sedan tar Richard Jomshof över. Det har partiets styrelsegrupp bestämt.

Bråk inom partiet
En del som vet mycket om politik tror att Sverigedemokraterna byter partisekreterare för att det är bråk inom partiet.

Det kan också finnas andra förklaringar. Björn Söder har som partisekreterare mest skött partiets organisation. Men den nya partisekreteraren ska jobba mer med information och berätta om partiets arbete.

Vi skriver mer om det här senare idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".