Ukraina ligger bredvid Ryssland.
Det gröna på kartan är Ukraina. Karta: Wikimedia Commons.

Nästan 500 gruvarbetare stängdes in efter en explosion i Ukraina

Nästan 500 personer som arbetar i en av Europas största kolgruvor stängdes in i gruvan idag. Gruvan ligger i staden Donetsk i östra Ukraina. Gruvarbetarna arbetade med att gräva fram kol under marken när de blev fast i gruvan.

Klicka på texten för att läsa mer

Det är väldigt våldsamt och oroligt i östra Ukraina. Upprorsmän med vapen slåss mot soldater från landets armé. De här stiderna drabbade idag den stora kolgruvan i Donetsk.

Någon av de stridande där sköt iväg en granat som sprängdes så att strömmen till gruvan slutade fungera. Det gjorde att gruvarbetarna blev fast därnere utan att kunna ta sig ut. Men ingen av dem ska ha skadats. Räddningsarbetare jobbar nu med att försöka få ut gruvarbetarna igen.

Den drabbade gruvan i Donetsk är en av Europas största kolgruvor. Personalen där jobbar med att gräva fram kol som sedan kan eldas upp för att bli värme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".