Viking Line Amorella
Det var på den här båten som våldtäkten hände. Foto: AP Photo/Lehtikuva, Finnish Border Guard/Rajavartiolaitos

En kvinna blev våldtagen av åtta män

"Polisen har tagit fast åtta personer" säger Emilia Manner från polisen i Åbo
0:10 min

Åtta män från Sverige är misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i vårt grannland Finland under helgen. Kvinnan kom också från Sverige och var ombord på en stor båt på väg mellan Sverige och Finland när hon utsattes för våldtäkten.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var i lördags natt som en svensk kvinna på båten Amorella blev våldtagen av åtta män. Hon blev tvingad av männen att ha sex med dem i en av de hytter som finns ombord. Kvinnan blev chockad, mådde mycket dåligt och fick tas om hand av sjukvårdspersonal ombord.

Polisen tog fast de misstänkta
Polisen tog sedan fast 5 av de misstänkta männen när båten var framme i staden Åbo i Finland. Ännu en man togs fast när båten kom till Mariehamn på Åland. Och svensk polis tog senare fast 2 män till, när båten kom till Sverige.

Kan straffas i Finland
De åtta männen är nu misstänkta för grov våldtäkt, ett brott som kan ge flera års fängelse som straff. Männen är i 25-årsåldern och är kända av polisen för andra brott tidigare.  Eftersom gruppvåldtäkten hände när båten var i Finland så är det poliser och lagexperter i Finland som ska undersöka brottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".