Vakter med vapen står utanför huset.
Det var det här judiska centret som attackerades. Foto: AP/TT.

Ett judiskt centrum i Frankrike har attackerats

Det var en man med kniv som attackerade ett judiskt centrum i den franska staden Nice. Han högg med kniva mot soldater som vaktade centret. En av soldaterna blev huggen i ansiktet och en annan blev huggen i armen.

Klicka om du vill läsa mer!

Vid det här centret fanns en judisk förening och en judisk radiostation. Centret vaktades av soldater eftersom många franska judar har hotats av muslimska terrorister på senare tid.

Förra månaden attackerades bland annat en judisk matbutik i Frankrikes huvudstad Paris. Efter det så bestämde regeringen att byggnader för personer som tillhör den judiska religionen skulle vaktas av militärer. Det var alltså tre av de här militärerna som anfölls idag.

Flera misstänkta
Polisen i Frankrike säger att det här är ett terroristbrott och de har tagit fast minst en misstänkt person. Mannen med kniv hade också sällskap med två andra personer, men de lyckades fly från platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".