Emil Jönsson lämnar det tunga beskedet att han inte kommer kunna köra hemma-VM i Falun. Foto: Gabriel Henning/Sveriges Radio
1 av 3
Emil Jönsson var ledsen när han berättade att han inte kommer att kunna tävla i skid-VM i Falun. Foto: Gabriel Henning/Sveriges Radio
Emil Jönsson
2 av 3
Emil Jönsson. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix/TT

Skidåkaren Emil Jönsson missar VM

" Det är otroligt tungt och jobbigt att inte få köra i VM" säger Emil Jönsson
0:27 min

Idag invigs världsmästerskapen, VM, i skidor i Falun. Skidåkare från hela världen ska tävla i skid-VM. Många hade hoppats att den svenska skidåkaren Emil Jönsson skulle vinna medalj där, men nu blir det inte så, för han kan inte vara med.

Klicka på texten för att läsa mer

Emil Jönsson är en av Sveriges bästa skidåkare. Han är bra på att sprinta, att åka längdskidor korta sträckor väldigt snabbt.

När Emil Jönsson åkte skidor i en annan tävling i helgen skadade han sitt ben. Han skadade då en muskel i låret så att han fick väldigt ont och föll ihop.

Läkare som har undersökt Emil Jönsson säger att han inte kan tävla med muskelskadan. Istället ska nu en annan skidåkare, Carl Quicklund, tävla för Sverige i skid-VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".