Bilden visar dom som jobbar på 8 sidor
1 av 2
8 sidors redaktion. Stående fr. v: Malin Crona, Ulrika Åling, Agnes Sauter och Bengt Fredrikson. Sittande fr. v: Arne Nilsson och Moa Candil. Foto: Tom Weegar
En kvinna håller i ett inramat prisdiplom och en bukett blommor
2 av 2
Malin Crona är chef på 8 sidor. Här har hon fått ta emot priset Årets Medieorm 2014. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den lättlästa tidningen 8 sidor fick ett fint pris

Den lättlästa tidningen 8 sidor har fått ett pris. 8 sidor fick Sveriges Radios pris "Årets Medieorm" för sitt arbete inför valet förra året, 2014.

Klicka på texten för att läsa mer

8 sidor är en tidning med nyheter på lätt svenska. De skriver också lättlästa nyheter på sin hemsida 8sidor.se

Förra året var det flera val i Sverige. Vi fick välja politiker till både EU-parlamentet, riksdagen, kommunerna och landstingen. Därför startade 8 sidor projektet "Alla väljare" som är en särskild internetsida där de berättar om partierna, politiken och om hur det går till att rösta. Allt som står där är skrivet på lätt svenska.

Dessutom skapade 8 sidor också "Kommentarsfält för alla". Det är ett nytt kommentarsfält där läsarna kan skriva vad de tycker om saker som de har läst på 8 sidor. Kommentarsfältet är skapat på ett sätt så att det ska vara lätt att använda även för de som har svårt att läsa och skriva.

Därför fick 8 sidor priset "Årets Medieorm" av Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".