Hon är klädd i svart och har ett halsband runt halsen.
1 av 2
Det här är läraren Monica Tanner Krantz. Foto: privat.
Det är bara text på hemsidan.
2 av 2
Så här kunde hemsidan Kreativ pedagogik se ut. Foto: En skärmdump.

Inga fler frågor till Klartext

En lärare som heter Monica Tanner Krantz brukade förut göra frågor till Klartexts program. De frågorna fanns på hemsidan "Kreativ pedagogik". Men Monica Tanner Krantz har nu slutat att skriva de här frågorna.

Klicka om du vill läsa mer!

Frågorna har mest använts av andra lärare, både på vanliga skolor och på Svenska för invandrare, SFI. Lärarna har låtit sina elever lyssna på Klartexts program och sedan har eleverna svarat på frågorna från Kreativ pedagogik. På det sättet kunde man kontrollera om man hade förstått det som sas i programmet. 

Vi på Klartext har aldrig haft ansvaret för den här hemsidan. Istället är det SFI-läraren Monica Tanner Krantz som har skrivit frågorna. Hon har nu slutat sitt jobb och därför blir det tyvärr inga fler frågor på den hemsidan.

Vi på Klartext är tacksamma för allt jobb Monica Tanner Krantz har lagt ner! Och vi vet att många har använt hennes frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista