Sommar på arabiska är ett nytt radioprogram

1:52 min

Idag började det ett nytt radioprogram här i Sveriges Radio som heter "Sommar på Arabiska". Det liknar ett annat populärt radioprogram som heter "Sommar i P1". Det går ut på att olika personer får berätta historier om sina liv.

Klicka på texten för att läsa mer!

En av dem som kommer att vara med i programmet "Sommar på Arabiska" är Lubna Al-Khalili.
- Jag har förstått att man ska prata lite om sig själv och livet här i Sverige efter 30 år, säger hon.

- Och vad är det du kan berätta om dina 30 år här i Sverige?
- Det är kampen egentligen när man kommer till ett nytt land. Både med språket, kulturen och självklart att man kommer in och integreras här i samhället, säger Lubna Al-Khalili.

Kanalen P2 sänder programmet
Sommar på Arabiska är ett program som är till för de omkring 400 000 personer som pratar arabiska i Sverige.

Det kommer sändas på onsdagar och fredagar i kanalen P2 här i Sveriges Radio. Totalt ska 12 personer berätta sina historier i programmen.

Många olika berättelser
En av dem som var med och startade programmet är journalisten Talib Yass.
-Det finns många som har berättelser om hur de kom till Sverige, hur de upplevde problemet med språket och så vidare, säger han.

Talib Yass brukar intervjua många personer på arabiska. Men nu ville han att de skulle få prata mer fritt om sina historier istället för att bara svara på frågor.
- Vi träffar folk från olika bakgrunder i samhället och intervjuar dem på arabiska förstås. Ibland är det korta intervjuer där vi ställer frågor och de svarar. Nu är det intressant att dom spontant kan berätta sina berättelser, sina erfarenheter och upplevelser, säger Talib Yass.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista