En man i Arvika misstänks för att ha tänt eld så att en kvinna dog

Igår kväll brann ett hus i Arvika i Värmland. En 25-årig kvinna som var i huset dog i branden. Nu har polisen tagit fast en man som de tror tände på huset med flit.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var på måndagskvällen som det började brinna i ett hus med lägenheter i Arvika. En kvinna som bodde där hittades i elden. Hon fördes till sjukhus men dog av sina skador från branden.

Tänt eld med flit
Senare, vid 1-tiden på natten, tog polisen fast en 25-årig man. Polisen tror att han kan ha tänt eld på huset med flit. Han är nu misstänkt för mord på den 25-åriga kvinnan som dog. Han är också misstänkt för mordbrand, för att ha tänt eld på huset med lägenheter där människor fanns.

Elden spred sig
Branden startade i en av lägenheterna och spred sig också till andra lägenheter i huset. En äldre man som bodde på andra våningen tvingades hoppa ut från ett fönster för att komma undan elden. Han skadades och fördes till sjukhus i ambulans.

Misstänkt kvinna
Polisen har också hämtat en kvinna till polishuset. Det är en kvinna som är misstänkt för skyddande av brottsling. Det kan betyda att hon gömde den misstänkte mannen innan polisen kunde ta fast honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista