Flyktingar är besvikna på Ungern

1:46 min

Varje dag går flera tusen flyktingar över gränsen in i Ungern. Men Ungerns statsminister vill göra det svårare för flyktingar att komma in i landet. Flera flyktingar är besvikna på hur Ungern behandlar dem.

Klicka på texten för att läsa mer!

Den här veckan följer Sveriges Radio den väg som flera tusen flyktingar från landet Syrien reser när de flyr mot Europa.

Vid gränsen mellan länderna Serbien och Ungern finns flera tusen flyktingar. För det har blivit en väg som många tar när de flyr mot olika EU-länder.

Sätter upp stängsel
Ungern sätter nu upp ett taggtrådsstängsel. Stängslet är flera meter högt och högst upp finns det taggtråd som ska stoppa flyktingar från att komma in till Europa den vägen.

De flesta flyktingarna som försöker komma in i Ungern kommer från landet Syrien i Mellanöstern. Men många kommer också från Afghanistan, Pakistan och Irak.

Besviken på hur flyktingar behandlas
De flyktingar som upptäcks när de går över gränsen tar polisen. Sedan förs flyktingarna till läger.

En ung man som kommer från Syriens är besviken över hur Ungern behandlar flyktingarna.
-Det är illa här. I de andra länderna fick vi hjälp här i Ungern vill polisen bara fånga oss, säger han.

Han blev själv tagen av polisen när han skulle gå över gränsen.

Flera demonstrerar
Flera hundra flyktingar har demonstrerat och satt sig på en väg i Ungern så att bilar inte kan komma fram. Det har de gjort för att de är besvikna på Ungern.

En av de personer som gjorde det Hisham. Han säger att han tycker om de människorna som bor i Ungern, men han tycker inte om polisen.
-Människor är hjälpsamma men inte polisen, säger Hisham.