Flera hundra flyktingar har kommit till Sverige med båt idag

1:34 min

Just nu kommer många människor till Sverige som är på flykt.

De flesta kommer med tåg, Men nu har flera börjat komma hit med båt. Idag har ungefär 300 flyktingar kommit till Sverige med en stor båt från Tyskland.

Klicka på texten för att läsa mer!

Tidigare har bara några få flyktingar åkt med båtar från Tyskland till Sverige. Men i morse kom ungefär 150 flyktingar med båt till Göteborg. Och fler har kommit till Sverige under dagen.

Åker med färjor
Flyktingarna har kommit hit med stora passagerarfärjor. Vem som helst få åka med färjorna som har en biljett. Och alla flyktingar på båten har haft biljett som de kunnat betala själva eller som de fått från staten i Tyskland.

Lugn resa
Personal som jobbar på färjan säger att det har varit en lugn natt. Kanske den första lugna natten på flera veckor för många flyktingar som har gått långa sträckor, och varit på flykt i flera veckor efter att ha tagit sig från kriget i Syrien.Dom har fått något att äta på båten och alla ska må bra.

En av de som var med på färjan från Tyskland till Sverige idag är Heba Shamma från Syrien. Hon var väldigt glad över att komma fram till Sverige, för i hennes hemstad bombas det hela tiden. Allt är förstört. Döda kroppar och blod syns överallt berättar hon.
- Sverige är min dröm, säger Heba Shamma.