En vit rund byggnad som heter Gloven i Stockholm
Globen i Stockholm. Foto: TT

Stor artistgala i Stockholm för att hjälpa flyktingar

"Vi försöker göra någonting" säger artisten Jonas Gardell
2:46 min

Ikväll är det en stor konsert i Globen i Stockholm med omkring 50 svenska artister som ställer upp gratis. Och de ska samla in pengar för att hjälpa människor som är på flykt.

Klicka här om du vill läsa mer!

"Hela Sverige skramlar" heter galan, som kommer att sändas både här i P4 och i Sveriges Television ikväll.

En av artisterna som är med på galan ikväll är Jonas Gardell och han säger att han vill vara med för att kunna säga till sina barn att han gjorde vad han kunde för att hjälpa flyktingarna:

– Det här är vårt sätt att säga att vi försökte göra någonting för att hjälpa till, säger han.

Många artister kommer i kväll

Det är många artister som kommer att vara på Globen ikväll. Några som är där är sångerskan Miss Lee, Peter Jöback och Jill Johnson.

Den senaste tiden är det många som har pratat om flyktingarna som kommer till Europa. Det beror bland annat på att många har sett ett foto på den 3-åriga pojken Alan Kurdi. Han och hans familj flydde från kriget i Syrien. Men när de skulle åka båt över Medelhavet drunknade Alan Kurdi och han fotograferades död på stranden i landet Turkiet.

Hon som kom på idén till galan

Det var också det fotot som fick Malin Larson att ihop med sina vänner komma på idén med en konsert för att samla in pengar till flyktingar:

– Just nu är det en ohållbar situation i Europa och Sverige när det gäller flyktingpolitiken och vi känner att vi måste göra någonting, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".