En strand med havet och brygga
Flygplanet som kraschade var på väg från Sharm el-Sheik. Foto: TT

Allt färre turister vill åka till Egypten

1:04 min

Nu bokar allt färre svenskar en semesterresa till turistorten Sharm el-Sheikh i Egypten. För många är oroliga efter att ett flygplan störtade där förra helgen och fler än 200 personer dog.

Klicka här om du vill läsa mer!

De flesta som dog i flygkraschen var ryska turister.

Ett företag som bokar resor för turister är Apollo och där jobbar Kajsa Mogren. Hon är inte förvånad över att färre vill resa nu:

– Det är ju förståeligt. Trygghet är ju en viktig del av en resa. Och den här typen av händelser skapar naturligtvis en stor osäkerhet så jag kan absolut förstå det, säger Kajsa Mogren.

Tidigare var det många som bokade

Innan det här flygplanet kraschade så var det många som bokade semesterresor till Egypten.

Men efter dödskraschen var det betydligt färre som ville åka till Egypten. Veckan efter olyckan var det 65 % färre som bokade en resa hos Apollo just till Egypten. Och så var det även hos flera andra reseföretag.

Men av de som redan hade bokat en resa före flygkraschen verkar många ändå välja att åka. En av de som inte har ändrat sig när det gäller att åka till Egypten är Emma Söderblom:

– Nej  jag har inte tänkt om men man måste ju ändå fundera lite grann.

Så du känner dig inte orolig att resa dit?

– Nej, det gör jag inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista