Musiker med funktions-nedsättningar tävlade i Musikschlaget

1:16 min

I helgen har det varit en stor tävling för musiker från hela Sverige. Tävlingen heter "Musikschlaget" och är för musiker med funktionsnedsättningar.

Klicka på texten för att läsa mer

En av dem som var med var Sebastian Zeg George från Karlshamn i Blekinge. Han spelade på ett instrument han hade byggt själv:

- Det är en blandning av två instrument, saxofon och klarinett. Allt är möjligt bara man använder sin fantasi, sa Sebastian Zeg George om sitt instrument.

Musikschlaget har funnits i fem år. Det är många musiker med funktionsnedsättningar som vill vara med- Därför har det varit flera deltävlingar ute i landet före den stora finalen i Sundsvall nu i helgen. Egentligen räknas alla som är med Musikschlaget som vinnare. Men det ändå en särskild låt som utses till festivalens segrare.

En sång om att lämna

I år vann låten "I'm leaving you" som är skriven av sångerskan Soy. Soy heter egentligen Sonja Johansson och kommer från Horndal utanför Avesta i Dalarna. Hennes låt handlar om att lämna nån som behandlar en illa. Den låten vann alltså Musikschlaget 2015:

- Det känns fantastiskt, sa Soy efter vinsten.

Det är Studieförbundet Bilda som arrangerar Musikschlaget. De sände hela tävlingen via nyhetsbolaget Mittmedia på Internet.

Du kan se hela tävlingen på Bildas hemsida om du vill.