Poliser patrullerar Stockholms centralstation på torsdagen Terrorhotnivån i Sverige höjdes på onsdagen från tre till fyra på en femgradig skala. Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT
Poliser vaktar Stockholms centralstation efter höjt hot mot Sverige. Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT

Polisen vaktar extra mycket efter ökat hot

1:33 min

Polisen vaktar just nu extra på många platser i Sverige på grund av ett ökat hot. De vaktar till exempel i centrala Stockholm. Vår reporter berättar hur stämningen är där.

Klicka på texten för att läsa mer!

– Det man märker på gatorna här är att det är det är många polisbilar i gatuhörnen. På centralstationen var det massor av poliser och väktare som spanade och höll koll på vad som händer, berättar vår reporter Ulf Bungerfeldt som är i Stockholm.

Hur verkar poliserna och väktarna som går runt?

– Uppmärksamma och lite på spänn. Man märker att det tar sin uppgift på stort allvar. det vill inte missa någonting misstänkt.

Färre personer på gatorna

Tycker du att det märks på personer som bor och är i Stockholm att det är ett höjt terrorhot mot Sverige?

– Ja det känns som att det är lite minde människor på gatorna i Stockholm än det brukar vara. Det har också vara mindre folk på tunnelbanorna än vanligt.

Vad säger de människor du pratat med idag?

– Många har berättat för mig att det känns som om det är någonting som inte är riktigt normalt. Det var många som också sa att det känns oroligt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista