Människor togs som gisslan på ett hotell i Mali

1:13 min

I landet Mali i Afrika har det varit en stor terrorattack. Män med vapen kom och tog uppemot 170 människor som fångar på ett hotell. Minst 27 människor på hotellet har dödats.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var omkring tio män med vapen som kom till hotellet i Mali. Egentligen skulle de inte ha kunnat komma in där för det finns vakter där. Men de lurades genom att använda en bil som såg ut att komma från något lands ambassadkontor. På så sätt så kunde de ta sig in på hotellet och där tog de 170 människor som fångar.

Fredsmöte på hotellet

På hotellet pågick det ett möte om hur det ska gå att att få det fredligare i Mali. För det är problem i Mali med olika islamistiska religiösa våldsamma grupper som kidnappar människor och begår attacker. Bland annat så fanns det många imamer med på fredsmötet, alltså muslimska präster, som ville arbeta för att få lugn i landet tillsammans med grupper som arbetar mot terrorism. Men istället kom just en sådan terrorgrupp som de vill få bort och tog dem som fångar på hotellet.

Stoppade terroristerna

Polisen kom till hotellet och lyckades till slut få stopp på terroristerna. Alla som varit deras fångar ska nu ha befriats. Men minst 27 personer inne på hotellet har dödats. Fortfarande letar polisen efter terrorister på hotellet.