En misstänkt terrorist har tagits fast av polis i norra Sverige

0:32 min

Polisen har tagit fast en misstänkt terrorist i Boliden i norra Sverige. Mannen är misstänkt för att ha planerat något slags terrorbrott här i Sverige, kanske i Stockholm.

Klicka på texten för att läsa mer

Den misstänkta mannen togs fast på ett asylboende, där flyktingar får bo. Han togs fast igår kväll och kunde hittas tack vare att en kvinna råkade se en bild på mannen i tidningen. När hon såg bilden förstod hon att hon hade åkt på samma buss som mannen, berättar hon:

- Jag gick på bussen och satte mig längst fram. När bussen skulle åka går det på två män som verkar lite underliga. Sen när vi åkt till Boliden så gick de av vid första stoppet. Sen såg jag bilden och jag kände igen honom jättemycket. Det var då jag tipsade polisen.

- Hur säker var du på att det var rätt man, undrar Sveriges Radios reporter.

- Säker kan man ju aldrig vara, men konturerna på bilden och skägget och allt, det stämmer ju på det jag såg, säger kvinnan.


Tipsade polisen

Efter att kvinnan i Boliden tipsat polisen kom de till Boliden och tog fast mannen. Han är nu misstänkt för att ha förberett terrorbrott i Sverige.

Men trots att polisen nu har tagit fast mannen, så menar Säkerhetspolisen, Säpo, att det fortfarande är ett extra stort hot mot Sverige just nu. För polisen tror att det kan vara fler än den misstänkte mannen som kan ha planerat terrorbrott här. Därför är det extra mycket poliser ute på gatorna nu för att se till så att inget händer.