Foto: AP Photo/Apichart Weerawong/TT.
1 av 2
Foto: AP Photo/Apichart Weerawong/TT.
Josefin Karlsson från Halmstad och Florian Serhan från Rumänien blev kära. Foto: Privat
2 av 2
Josefin Karlsson från Halmstad och Florian Serhan från Rumänien blev kära. Foto: Privat

Josefin blev kär i en tiggare

Josefine Karlsson: "Det började med att jag gick fram och sa hej"
1:30 min

Josefin Karlsson började prata med tiggaren Florin Serhan som satt utanför en affär. De blev vänner och sedan blev de också kära i varandra.

Klicka på texten för att läsa mer!

- Alla mina vänner pratade så negativt om tiggarna så jag blev förbannad en dag. Då gick jag ut och sa "hej!", säger Josefin Karlsson.

Tiggaren hon träffade var en ung man som heter Florian Serhan.

De båda började prata med varandra. Josefin berättade om hur det är i Sverige och Florian berättade om hur det är att leva i Rumänien.

- I Rumänien lever de som vi gjorde i Sverige för hundra år sen. Sånt som vi har glömt bort. Så för mig var det väldigt intressant att lyssna på honom, säger Josefin Karlsson.

Florian fick en telefon av Josefin. Det var för att han skulle kunna ringa till sin familj i Rumänien. Men mest pratade de med varandra. Det kunde bli flera timmar ibland.

Så det började med att de pratade lite. Sedan blev de vänner och sedan blev det kärlek

- En dag frågade han om jag hade känslor för honom och på den vägen blev vi ihop!

Ska gifta sig

Om ett par veckor kommer de att gifta sig med varann. Många av Josefins vänner tycker det är bra. Flera av dem som pratat illa om tiggare förut har ändrat sig:

- De är inte så rädda för tiggare längre. Innan tänkte de: smutsiga, bakterier , de stjäl. Men nu har de öppnat dörrarna och släpper in dem och hjälper till med att ge kläder. Och har blivit vänner med dem, säger Josefin Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".