Mördaren hade hjälm på huvudet och mask för ansiktet.
Nu har ännu en av de som attackerades på skolan i Trollhättan dött. Mördaren hade hjälm på huvudet och mask för ansiktet. Foto: TT, CartoDB.

En lärare som attackerades på skolan i Trollhättan har nu dött

Vår reporter berättar om attacken i Trollhättan
1:05 min

En lärare i Trollhättan har dött. Han har nu dött av de svåra skador som han fick för 6 veckor sedan då en man med svärd attackerade hans skola.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var den 22 oktober som en man med svärd kom till Kronans grundskola i Trollhättan. Mannen högg ihjäl en elev och en elevassistent som dog samma dag. Dessutom högg han svärdet i magen på en 42-årig lärare.

Förra veckan trodde läkarna på sjukhuset att läraren var på väg att bli bättre och han kunde till och med prata med polisen om attacken. Men nu har han alltså ändå dött av sina svåra skador.


Får stöd och hjälp


På skolan Kronan i Trollhättan, där attacken hände har det varit en jobbig dag. Men både elever och personal får nu stöd och hjälp om de behöver. Det berättar Peter Asp, på Trollhättans kommun:

- För det första så sörjer vi nu naturligtvis en kollega och en kamrat och en väldigt duktig lärare. Personalen samlades i morse och pratade om vad som hade hänt och vi har även skickat stöd: stödpersonal, elevhälsan för att hjälpa till. Det var svårt att fokusera idag, säger Peter Asp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".