Lena Nitz, poliser och Mats Löfving
Polisfackets ordförande Lena Nitz, poliser och rikspolischefen Mats Löfving Foto: Pernilla Tofte / Polisförbundet , Christine Olsson/TT, Fredrik Sandberg/TT

Många poliser är missnöjda med hur myndigheten har gjorts om

0:47 min

För ett år sen gjordes polismyndigheterna om i Sverige och blev till en enda myndighet. Men många poliser är missnöjda med förändringen.

Klicka på texten för att läsa mer

Tidigare fanns det många olika polismyndigheter i landet. Men nu är det istället en enda stor myndighet
som ska vara mer effektiv och jobba bättre. Men många poliser är missnöjda, det visar en undersökning som polisernas fack, Polisförbundet har gjort.

Facket vill ha en krisgrupp

Polisförbundet har frågat poliser vad de tycker och av de poliser som svarade så var det ingen som tycker att polisen gör ett bättre jobb nu, efter omorganisationen. Därför vill facket nu att en särskild krisgrupp ska undersöka vad som kan göras bättre. Men polisens chefer tycker att det är ett dåligt förslag. En av polisernas högsta chefer säger idag att det är onödigt med en krisgrupp och att det tar tid att göra om en myndighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista