Mamma Mervat med sin 9 månader gamla flicka Shurouk. De var instängda i en by i norra Syrien och kunde inte få in mat på grund av strider. Bebisen krympte av svälten men efter att de lyckats fly till ett flyktingläger kunde de få hjälp.
1 av 3
Mamma Mervat med sin 9 månader gamla flicka Shurouk. De var instängda i en by i norra Syrien och kunde inte få in mat på grund av strider. Bebisen krympte av svälten men efter att de lyckats fly till ett flyktingläger kunde de få hjälp. Foto: Bilal Hussein/TT
En pojke leker med en boll i staden Homs i Syrien. Nästan allt omkring barnet är sönderbombat
2 av 3
En pojke leker med en boll i staden Homs i Syrien. Nästan allt omkring barnet är sönderbombat. Foto: Foto: Hassan Ammar/AP
Kvinnor som köar för mat i Syrien
3 av 3
Kvinnor som står i kö för att få mat i Syrien. Foto: Katja Magnusson/Sveriges Radio

Flera tusen människor kan ha svultit ihjäl i Syrien


Många människor i landet Syrien i Mellanöstern har ingen mat att äta. Troligen har flera tusen dött av svält. Det säger nu Förenta nationerna, FN.

Klicka på texten för att läsa mer

Sedan flera år är det krig i Syrien. Då har vissa städer och byar blivit helt instängda.

Människor kan varken komma ut eller in i de städerna eftersom de som krigar kan skjuta dem då. Därför har det varit svårt att åka in dit med mat, mediciner och annat viktigt.

Ska försöka få in mat

Nu i helgen blev det en paus i striderna. Då kanske de som svälter kan få hjälp. FN ska nu försöka åka in med mat till en del av de som svälter i Syrien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista