Asylboende Storå mord
1 av 3
Asylboendet ligger i Storå, norr om Lindesberg. Foto: Alfred Wreeby/Sveriges Radio. Foto: Alfred Wreeby/Sveriges Radio.
Lindesberg ligger norr om Örebro.
2 av 3
Här kan du se Lindesberg på kartan. Bild: CartoDB.
asylboende Storå mord knivskärning
3 av 3
Här på asylboendet i Storå blev en man knivskuren. Foto: Alfred Wreeby/Sveriges Radio.

En man dödades på asylboende utanför Lindesberg

2:01 min

Det här hemmet för flyktingar ligger i det lilla samhället Storå, utanför Lindesberg i Mellansverige. Tidigt på morgonen blev det bråk där. Då blev en man stucken med kniv och sedan dog han av sina skador.

Klicka om du vill veta mer

Det var tidigt i morse, strax efter klockan 5 på morgonen som polisen fick veta att en ung man hade blivit skadad i ett bråk på asylboendet. Mannen hade blivit huggen med en kniv i halsen och kördes till sjukhus, men han var för allvarligt skadad och det gick inte att rädda hans liv.

Polisen tog fast misstänkta

När polisen kom till boendet tog de fast två personer. Lite senare tog de också fast en tredje person som kan ha varit med i bråket. De misstänkta är tre män i 30-årsåldern. Eftersom mannen som knivhöggs i bråket dog är de tre nu misstänkta för mord. Alla tre bodde i samma hus på asylboendet.
Polisen undersöker nu varför männen bråkade och vad som kan ha hänt.

Alkohol och bråk

En person som bor i området säger till Sveriges Radio att det redan tidigare har varit bråk i huset. Även tidigare har polisen varit där för att de som bodde där bråket hände druckit alkohol och varit fulla, säger vittnet.

Många kan må dåligt

Många av de som bor på asylboenden är flyktingar som har varit med om krig och andra otäcka saker. De kan känna sig stressade för att det är osäkert om de får stanna i Sverige eller inte och många mår inte riktigt bra. Eftersom Sverige har tagit emot ovanligt många flyktingar på kort tid är det också ganska trångt på många asylboenden. När det är så trångt ökar risken för bråk, menar många.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista