De gör segertecken med fingrarna.
1 av 4
Sandra Wallman och Hanna Lif är med i en teatergrupp för personer med funktionsnedsättningar. Foto: Mattias Klefbeck på Sveriges Radio.
De har tagit av sig kläderna på överkroppen och håller om varandra.
2 av 4
Samir och Viktor sjunger "Bada nakna". Foto: Marcus Ericsson/TT
De har självlysande skor och håret är färgat i starka färger.
3 av 4
Det här är popgruppen Dolly Style som sjunger sången "Rollercoaster". Foto: Marcus Ericsson/TT
Hon har färgglada kläder.
4 av 4
SaRaha sjunger sången "Kizunguzungu". Foto: Marcus Ericsson/TT
Nyhetspanelen

På lördag är det final i Melodifestivalen

1:23 min

Imorgon kväll blir det klart vilken låt som vinner Melodifestivalen. Sandra Wallman och Hanna Lif berättar vilka låtar de tycker är bäst.

Klicka om du vill läsa mer

– Jag tycker att Samir och Viktor äger stort! Och så har vi ju Dolly Style. Jag blev ett stort fan av dem när de var med förra året med "Hello Hi". Så det är mina två favoriter, säger Hanna Lif.

Även Sandra Wallman tycker att flera av sångerna är bra. Men det finns en artist hon gillar lite extra:
– SaRaha är den stora favoriten för mig. Lyssnar jag på hennes låt en gång, då kan jag ta om den hela tiden. Så det är min storfavorit, säger Sandra Wallman.

Starka färger i håret

Den största favoriten för Hanna Lif är Dolly Style. De har färgat sina hår blått, rosa och lila. På scenen har också självlysande skor.

– Jag älskar deras hår, jag älskar deras kläder och jag älskar att de vågar visa vika de är. Så det är Dolly Style som är mina absoluta favoriter, om jag måste välja, säger Hanna Lif.

Vinnaren går vidare

Den artist eller den grupp som vinner Melodifestivalen i Sverige får senare i vår gå vidare till Eurovision Song Contest. Där tävlar musiker från olika länder i Europa. Även Israel och Australien får vara med, trots att de ligger i andra världsdelar.

Sandra Wallman tycker att det är spännande med musiktävlingar:

– Får man en favorit då vill man ju att den ska vinna. Man får nästan ont i magen när de ska få resultatet. Hoppas hoppas hoppas! Så tänker jag hela tiden, säger Sandra Wallman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista