Franska polisen publicerar namn och bild på en 26 årig man Salah Abdeslam som efterlyst efter terrordådet i Paris Foto: AP
Fransk polis har den här bilden av Salah Abdeslam. Foto: franskpolis/AP/TT.

Polis tog fast terroristen Salah Abdeslam

Polisen tror att det var Salah Abdeslam som planerade terrordåden mot Frankrikes huvudstad Paris i höstas. Idag togs han fast av polis i grannlandet Belgien.

Klicka om du vill läsa mer

I november attackerade terrorister flera platser i Paris dit människor brukar gå för att ha det trevligt och kul. Bland annat sköt terroristerna mot restauranger och barer. Utanför en idrottsarena sprängdes bomber. Den värsta attacken var mot ett konserthus som heter Le Bataclan.

Polisen tror alltså att det var Salah Abdeslam som planerade attackerna.

Hittades i Bryssel

Idag hittade polisen honom i stadsdelen Molenbeek i Belgiens huvudstad Bryssel.

När polisen skulle ta fast honom blev det en strid och Salah Abdeslam blev skjuten. Han blev bara skadad så polisen kunde ta fast honom levande.

Svensk terrorist

Polisen tror också att en 35-årig man från Sverige kan vara inblandad i terrordåden i Paris. Bland annat kanske han har gett pengar till terroristgruppen.

Mannen från Sverige dödades av polisen i Bryssel i tisdags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".